Tweede recreantenteam pakte eerste overwinning van seizoen

Het tweede recreantenteam speelt woensdag pas de derde wedstrijd van het seizoen na een paar weken rust wegens de herfstvakantie. Deze keer speelden Saskia, Sylvia, Jan Meijer en Jan van de Pol thuis tegen het voorheen geduchte team van Hattem. Hattem speelt dit jaar met meerdere wisselspelers, dus het was afwachten wie ze zouden meebrengen.

De rust had ons blijkbaar goed gedaan, want we waren meteen goed op dreef. Jan Meijer en Saskia keken de eerste set steeds tegen een achterstand aan, maar wisten dat op het nippertje nog goed te maken met 21-19. De tweede set verliep stukken beter en daarmee was onze eerste punt van de avond binnen. Op het andere veld hadden Jan van de Pol en Sylvia het een stukje lastiger. De eerste set ging nog vrij gelijk op, maar werd helaas wel verloren. De tweede set liet Hattem ze alle kanten van het veld zien…

Op naar de volgende mixen dan maar. Daarin waren de rollen omgedraaid. Jan Meijer en Saskia hadden met deze tegenstanders net zoveel moeite als Jan van de Pol en Sylvia. Dit punt ging dus ook verloren. Jan van de Pol en Sylvia kwamen nu lekker op gang. Ze hadden nog wel een derde set nodig, maar daarna was ook het tweede punt binnen.

De dubbels verliepen ook in ons voordeel. Jan en Jan wisten goed gebruik te maken van de zwakke punten van de tegenstander en pakten het derde punt. Sylvia en Saskia wonnen de eerste set nog makkelijk. Tijdens de tweede set waren de dames van Hattem van tactiek gewisseld, wat ons wat meer tegenpunten opleverde. Maar ook deze set wisten we naar ons toe te trekken.

Met een tussenstand van 4-2 moest het mogelijk zijn om onze eerste wedstrijd te gaan winnen. Jan Meijer en Sylvia lieten er geen gras over groeien en pakten de felbegeerde punt. Yes, winst! Jan van de Pol en Saskia hadden wat meer moeite met hun tegenstanders en er kwam dan ook een derde set aan te pas. Vastbesloten als ze waren wisten ze deze te winnen.

De eindstand: 6-2! Superblij en vol goede moed gaan wij op naar onze volgende wedstrijd uit in Doornspijk.