Mentale overwinning voor derde team

Vrijdag avond mocht het derde team Amptmeijer 2 het in de laatste wedstrijd uit opnemen tegen Hellas.

Hellas was al verzekerd van kampioenschap, maar had tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen. In deze laatste wedstrijd was het de taak aan team 3 om hier verandering in te brengen.

De heren begonnen de dubbel meteen sterk. Hoewel Thomas ziek was wist hij samen met Justin de partij in 2 sets binnen te slepen. 21-15, 21-11. Bij de dames was de partij wat spannender, maar helaas viel hij niet aan onze kant. De dames verloren de dubbel met 13-21, 18-21.

Hierna was het de beurt aan de singels. Alle spelers van team 3 wouden de laatste wedstrijd zo lang mogelijk door laten gaan, en dus werden alle singels 3 setters. Justin won de 1ste set in een zware partij, maar kwam helaas in de 2de set te ver achter. De 3de set ging gelijk op, maar Justin wist hem uiteindelijk met 2 punten verschil binnen te halen.  Hij won de partij met 21-18, 14-21, 21-19. Ook Sharon mocht een lange partij spelen. Ze verloor de 1ste set met 13-21, maar kwam daarna in de 2de set terug en won met een spannende 26-24. In de 3de set kwam ze direct op achterstand, en de tegenstander gaf haar geen ruimte voor een comeback. 11-21.

Thomas begon sterk aan zijn singel en won de eerste set met een overtuigende 21-14. De tegenstander wist hierna twee sets op rij te pakken, en Thomas verloor de partij helaas met 21-14, 17-21, 16-21. Eline was in de eerste set zoekend naar de goede tactiek, en kwam aan het begin op achterstand. Ze wist sterk terug te komen maar verloor toch met 24-26. Eenmaal het goede spel gevonden te hebben wist ze de volgende 2 sets te pakken, en won de partij met 24-26, 21-11, 21-15.

De eerste mix werd gespeeld door Thomas en Sharon. De tegenstander was een sterk duo, en zette veel druk. Thomas en Sharon kregen niet veel ruimte om aan te vallen, en verloren de partij. 12-21, 12-21.

De stand was nu 3-4. Als Eline en Justin de laatste mix zouden winnen, dan zou Hellas het seizoen niet alles gewonnen hebben en eindigen op 99 punten.

Met deze motivatie begonnen ze sterk aan de mix, en wisten de eerste set 21-12 te winnen. De tweede set ging moeilijker, en werd verloren met 12-21. Het was nu alles op alles zetten van beide kanten. De partij werd heel spannend, en bleef dicht bij elkaar. Maar uiteindelijk wisten Eline en Justin toch de partij binnen te slepen met 25-23 in de laatste set.

Hoewel team 3 fysiek niet kampioen is geworden, we zijn tweede geëindigd, hebben we uit bij Hellas zeker de mentale overwinning geboekt!