Eindelijk winst voor het eerste team van Amptmeijer Badminton’80

De titel verklapt het al maar hierbij een kort verslagje van de wedstrijd.

Dinsdagavond 12 oktober speelde het eerste team van Amptmeijer Badminton’80 een uitwedstrijd in Veendam tegen Meteoor SV. Na drie verloren wedstrijden staat Amptmeijer 1 onderaan in de poule. Tegen Meteoor, de nummer één na laatst in de poule moest Amptmeijer 1 flink wat punten gaan halen om aansluiting te houden.

Het werd de avond van de driesetters. Cornel en Remon begonnen vol goede moed aan de dubbel, de punten gingen over en weer en beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. De eerste set wonnen onze mannen met 16-21, in de tweede set ging het net de verkeerde kant op en won Metoor met 23-21. In de derde set kwamen onze mannen net te kort en werd er verloren met 22-20.

Joanne en Vera daarin tegen wonnen de eerste set met een spannende stand van 20-22, ook zij moesten de tweede set afstaan aan Meteoor, echte hadden onze dames in de derde set iets een voorsprong opgebouwd waardoor er met 14-21 gewonnen werd.

Remon speelde de eerste singel en speelde absoluut niet slecht maar de tegenstander was hem de baas met 21-14 en 21-15.

Zoals al gezegd werd het de avond van de driesetters. Vera moest er even in komen, de eerste set was een dikke winst voor Meteoor 21-8. Door wat tactische spel aanpassingen kon Vera de shuttle beter in het veld houden en werd er twee keer gewonnen met 15-21.

Cornel won de eerste set met 16-21, en kon de winst ook niet in twee sets naar binnen harken en won na een verloren set van 21-12 met 16-21 de partij.

Ook Joanne had drie sets nodig, de eerste verloor ze met 21-17, de tweede werd overtuigend gewonnen met 7-21 en in de derde set stoomde ze door en won met 15-21.

De mix van Remon en Vera werd ja ja ook een driesetter. Allen na in de derde set met een achterstand van 11-8 over te gaan, waren ze het helemaal kwijt en verloren de partij met 21-8.

Cornel en Joanne sloten de avond af met winst in twee sets waardoor de eerste zege van het seizoen gevierd kon worden.

Zaterdag 6 november speelt Amptmeijer Badminton’80 thuis tegen Smash Hoogeveen, de huidige nummer 6 in poule. De wedstrijd begint om 13:00 uur in de Kamphal.