Badminton ’80 verliest de strijd tegen degradatie

Zaterdag 23 januari moest het i4audio team aantreden bij en tegen de rechtstreekse concurrent, BAN Hoogland, om de laatste degradatieplek. Vooraf wist het team wat ze te doen stond. Een overwinning van minimaal 6-2. Dat beloofde dus een pittige uitdaging.

Om de druk bij de tegenstander te vergroten, was een overwinning in beide dubbels nodig. Helaas lukte het de heren Gerald van Dijk en Hendri Nagelholt niet. De tegenstanders waren een maatje te groot voor hun. De dames Vera van Dijk en Dianne Barneveld behaalden wel een overwinning.

Om nog een kans te houden om niet te degraderen moesten de singles worden binnen gesleept. Gerald van Dijk begon goed aan zijn partij. De eerste set ging wel nipt verloren, maar er was nog geen man overboord. De tweede set ging gelijk op tot 14 punten, maar daarna zorgden een aantal cruciale foutjes ervoor dat het tweede verliespunt op het bord stond. Vanaf nu moest dus alles gewonnen worden. Vera van Dijk slaagde in die missie door een gemakkelijke winstpartij. Hendri Nagelholt, enigszins bevangen door de spanning, kwam niet lekker in zijn ritme. In twee sets moest hij de partij aan zijn tegenstander laten en was degradatie dus een feit.

In het vervolg waren er nog 2 verliespartijen te noteren. Hendri Nagelholt en Dianne Barneveld redden uiteindelijk nog de eer door een goede partij neer te zetten, die in de derde set werd beslist in 22-20. Uiteindelijk dus een 5-3 nederlaag.

Na afloop reageerde teamcaptain Van Dijk als volgt: “Aan het begin van het seizoen wisten we dat het moeilijk zou worden. We hebben er hard voor gestreden en ook veel progressie geboekt. Helaas was het niet voldoende.”

De komende tijd zullen de spelers nog de nodige toernooien afwerken, waaronder het Kamphal toernooi op 19 maart in Wezep.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.